Ett par tittar på fotkonst

Abecita Popkonst & Foto är inte som andra konstmuseum

Verken som hänger här var från början aldrig menade att pryda väggarna på ett museum. De hängde istället hemma hos Bengt och Berit Swegmark i deras bostad i Borås. En dag blev samlingen större än vad bostaden klarade av. Då föddes Abecita Popkonst & Foto som idag består av tre våningar på totalt 2400m². Här visas dels museets samling - unik i Europa - som består av grafisk konst och foto från Europa och USA, samt prisbelönt nordisk textilkonst.

Med cirka 500 verk är den unik i Europa och representeras av ett 30-tal konstnärer från 1961 och framåt. Den utgår från popkonstens genombrott på 1960-talet med framstående verk från varje decennium fram till idag. Vernissage ges för varje ny utställningsperiod och däremellan ges även event så som föreläsningskvällar med aktuella fotografer, modevisningar, yogadagar. Museet har även ett café och museishop.

Verken som hänger här var från början aldrig menade att pryda väggarna på ett museum. De hängde istället hemma hos Bengt och Berit Swegmark i deras bostad i Borås. En dag blev samlingen större än vad bostaden klarade av. Då föddes Abecita Popkonst & Foto som idag består av tre våningar på totalt 2400m².

Här visas dels museets samling - unik i Europa - som består av grafisk konst och foto från Europa och USA, samt prisbelönt nordisk textilkonst. Med cirka 500 verk är den unik i Europa och representeras av ett 30-tal konstnärer från 1961 och framåt.

Tre vänner tar en selfie

Maritas konsthelg i Borås

Marita har full koll på konststaden Borås. Till vardags arbetar hon som projektledare inom konst och kultur på destinationsbolaget Borås TME. Häng med henne och väninnorna på en fullmatad helg i Borås kryddad med konst i världsklass.

Guidade visningar Abecita Popkonst & Foto

Museet erbjuder visningar med en engagerad guide berättar om pågående utställningar, museets historia och konstnärerna i samlingen. Minsta gruppstorlek 10 personer och upp till 50 personer. Bokning och förfrågningar till Abecita Konstmuseum 0768-35 01 00 eller kundservice@abecitakonst.se

STADEN SOM GALLERI

Fler museum och gallerier att besöka:

STADEN SOM DESTINATION

Hitta rätt bland Borås stora utbud av upplevelser