Textilmuseets entré

Textilmuseet i Borås

Upplev ett av Nordens ledande museum inom textil och mode.

Textilmuseet ligger i Textile Fashion Center, i det gamla industriområdet Simonsland där det har funnits textilproduktion i nära 100 år. Museets inriktning är mode, textil, design, konst, textilindustri och innovativa textilier. Här erbjuds utställningar, workshops, visningar och olika aktiviteter där du kan utmana din egen kreativitet.

Basutställningen ”Textilchock” berättar om textildesign ur ett brett perspektiv och visar att textil finns inom många olika områden. Museet har även en av Europas främsta samlingar av textilmaskiner, en del av maskinerna visas i basutställningen "Textil Kraft" som handlar om textilindustrin, här och då, där och nu.

I anslutning till museet finns även andra intressanta verksamheter som Smart Textile Showroom med världsledande textil forskning och The Company med restaurang, pub och kafé. Missa inte heller Textilmuseets butik, där du hittar produkter som är kopplade till aktuella utställningar såväl som från lokala textila varumärken och designföretag.

Välkommen till en dynamisk mötesplats där du får uppleva textil i alla dess former.

Guidade visningar på Textilmuseet

Museet erbjuder visning av permanenta och tillfälliga utställningar samt allmän information om Textilmuseet och Textile Fashion Center. Visningarna tar cirka 45-60 minuter, maximal gruppstorlek är 30 personer. Bokning och förfrågningar till Textilmuseet 033-35 89 50 textilmuseet@boras.se

STADEN SOM DESTINATION

Hitta rätt bland Borås stora utbud av upplevelser