Staden som galleri

I Borås ser alla på konst, varje dag. Du som vandrar på gator och torg, förbi knutpunkter och längs Viskan kan inte undgå de hundratals skulpturer, installationer och muralmålningar som samsas inom en radie av knappt 1,5 km. Borås offentliga konst är en internationellt uppmärksammad, och en ständigt växande, upplevelse tillgänglig för alla, året runt.

BORÅSAREN SOM INSPIRATION

Läs om Maritas fullmatade konsthelg i Borås

Tre vänner tar en selfie

Min helg: Marita Curran

Marita har full koll på konststaden Borås. Till vardags arbetar hon som projektledare inom konst och kultur på destinationsbolaget Borås TME. Häng med henne och väninnorna på en fullmatad weekend i Borås kryddad med konst i världsklass.


"I Borås upplever du konst och kultur med internationell lyskraft"


Häng på galleri

Samla kompisgänget och upplev stadens gallerier

Att hänga på galleri i Borås är ingen konst. I centrum samsas flera gallerier, bl.a. har Flaménska galleriet haft sin självklara plats vid Stora Torget sedan mitten på sjuttiotalet. Ett stenkast från stan finns även Ålgården, vackert belägen vid Viskans strandkant.

Tre tavlor hänger på rad

mailA, chatta eller ring

Fråga om Borås

Borås Frontdesk ger dig den bästa servicen, till dig som turist, boråsare och besökare. De kan allt om Borås (nästan)! Ring 033-35 70 90, mejla till hej@boras.com eller chatta här på webben. Du når oss under våra öppettider som under perioden 27 juni - 21 augusti är alla dagar kl. 10-17.