Exteriör Ålgården vid Viskans strandkant

Ålgården

Konstnärsverkstad och galleri vid Viskans strandkant.

Ålgården var från början en kvarn som grundades redan på 1600-talet. Numera används hela Ålgårdsområdet för konständamål och drivs av den ideella föreningen med samma namn. Här finns verkstad för flertalet konstnärer samt ett galleri där det arrangeras flertalet utställningar varje år av såväl gästande svenska och internationella konstnärer som föreningens egna medlemmar. Även den vackra utomhusmiljön används ibland för utställningsändamål.

Flätat konstverk på Ålgården

Tillsammans med utställningsverksamheten och verkstäderna arbetar föreningen också med kurser inom sina olika grenar samt krokiteckning som har en lång tradition på Ålgården. Alla intresserade har möjlighet att bli medlem i Ålgården om man har du kunskaper som krävs för att självständigt kunna använda utrustningen. Om inte kan du enklast delta i någon av de kurser som anordnas fortlöpande.

Häng på galleri

Samla kompisgänget och upplev stadens gallerier

Att hänga på galleri i Borås är ingen konst. I centrum samsas flera gallerier, bl.a. har Flaménska galleriet haft sin självklara plats vid Stora Torget sedan mitten på sjuttiotalet. Ett stenkast från stan finns även Ålgården, vackert belägen vid Viskans strandkant.

STADEN SOM DESTINATION

Hitta rätt bland Borås stora utbud av upplevelser