Borås TME är stadens destinationsbolag

Österlånggatan 17
503 31 Borås
info@boras.com
033-35 70 90
Org.nr: 556784-7719

Om bolaget

BoråsBorås TME AB bildades 2010 som ett resultat av ett treårigt projekt mellan Borås Stad och Borås Näringsliv. Bolaget ingår i kommunens koncern och ägs till 91 % av Borås Stadshus AB och till 9 % av Borås Näringslivs ekonomiska förening. Under de senaste åren har både omvärlden och Borås förändrats och i takt med detta har även bolagets uppdrag utvecklats från att inledningsvis ha fokuserat på att locka till sig evenemang och turister till att få en bredare uppgift.

Vårt syfte är att verka för att Borås framstår och upplevs som en mycket attraktiv stad för invånare och besökare. Bolaget ska offensivt marknadsföra staden, men också arbeta aktivt med att förbättra och utveckla nuvarande verksamhet inom besöksnäring och platsutveckling. Vår vision är att människor som befinner sig i Borås ska känna att "Här vill jag stanna!".

Ta del av vår affärsplan (pdf)

Läs mer om platsvarumärket

Våra medarbetare

På Borås TME är vi 15 engagerade medarbetare som arbetar inom områdena turism, möten och evenemang (TME). En sak som vi alla har gemensamt är att vi brinner för vår stad. Här hittar du kontaktuppgifter till oss.

Styrelsen

Per-Olof Höög

Borås Stad, Ordförande

Lars-Gunnar Comén

Borås Stad, Vice ordförande

Niklas Hedin

Borås Näringsliv/Centiro, Ledamot

Lotta Preijde

Borås Stad, Ledamot

Albert Alexandersson

Borås Näringsliv/Åhaga, Ledamot

Erika Storme Martinger

Borås Stad, Ledamot

Hanna Lassing

Kanico, Ledamot

Hans-Christian Ackermann

Borås Näringsliv/Sparbanken Sjuhärad, Ledamot

Lisa Höglund

Borås Näringsliv/Brainforest, Suppleant

Ylva Lengberg

Borås Stad, Suppelant

Mikael Wickberg

Borås Stad, Suppleant

Anders Stenström

Borås Näringsliv/Högskolan i Borås, Suppleant

Vimplar i färgglada färger

Jubileumsåret 2021

År 2014 fick vi på Borås TME uppdraget av kommunfullmäktige att koordinera och marknadsföra jubileumsåret 2021 när Borås fyllde 400 år. Jubileumsåret blev startskottet för flera stora utvecklingsprojekt och nya traditioner. Alla händelser och aktiviteter, i kombination med att över tusen boråsare engagerade sig i att ta fram jubileumsårets utbud, bidrog till att Borås blev en snyggare, modernare stad, i större kostym.