Tre personer på Borås Konstmuseum

Borås Konstmuseum

Nationella och internationella utställningar med fokus på samtidskonst och rörlig bild.

Borås Konstmuseum är känt för sina nationella och internationella utställningar och profilerar sig på områdena samtidskonst och rörlig bild. Museet äger och förvaltar en stor konstsamling som omfattar verk från tidigt 1900-tal till samtida konst.

Museet består av tre våningar uppdelade i flera utställningsytor. Här kan du ta del av aktuell samtidskonst, fördjupa dig i Lars Tunbjörks gedigna fotoarv som har ett eget projektrum på museet och prova på eget skapande i museets ateljé.

Närbild på statyn "walking to Borås" av Jim Dine

Boka en guidad visning

Borås Kontsmuseum erbjuder visningar av museets utställningar och av stadens offentliga konst. Visningarna tar cirka 45-60 minuter, maximal gruppstorlek är 30 personer. Kontakta museet för bokning och förfrågningar på
033-35 76 69 eller
bokningar.konstmuseum@boras.se

Borås Konstmuseum ansvarar också för stadens offentliga konst och har arrangerat Borås internationella skulpturbiennal mellan år 2008–2018. Från och med år 2021 har biennalen utvecklats ytterligare att omfatta flera former av konstnärliga uttryck och bytte samtidigt namn till Borås Art Biennial.

Borås Konstmuseum har genom sitt mångåriga engagemang för film- och videokonst uppdrag från Västra Götalandsregionen att samla, vårda och visa rörlig bild. Ett uppdrag museet förvaltar genom att visa videokonst på museet och genom att ta aktiv del i den rörliga bildens utveckling och möjligheter på museiområdet.

Häng på galleri

Samla kompisgänget och upplev stadens gallerier

Att hänga på galleri i Borås är ingen konst. I centrala Borås samsas flera gallerier och vid Stora torget har Flaménska galleriet haft sin självklara plats sedan mitten på sjuttiotalet. Ett stenkast från stan finns även Ålgården, vackert belägen vid Viskans strandkant

STADEN SOM DESTINATION

Hitta rätt bland Borås stora utbud av upplevelser