Fina vandringsleder i Borås

Packa matsäcken och ge dig ut i det vackra landskapet.

Det är få städer som är helt omgärdade av så mycket vacker och variationsrik natur som Borås. Här finns bland annat Sveriges mest stadsnära naturreservat Rya Åsar och runt om staden bjuder kullarna på hisnande utsikter. Här passerar också Sjuhäradsleden, en 14 mil lång vandringsled genom vackra Sjuhäradsbygden. I den vackra och varierade naturen erbjuds såväl tystnad, lugn och ro som spännande och utmanande aktiviteter.

Packa matsäcken och ge dig ut i det vackra landskapet.

Det är få städer som är helt omgärdade av så mycket vacker och variationsrik natur som Borås. Här finns bland annat Sveriges mest stadsnära naturreservat Rya Åsar och runt om staden bjuder kullarna på hisnande utsikter. Här passerar också Sjuhäradsleden, en 14 mil lång vandringsled genom vackra Sjuhäradsbygden. 

VANDRING I BORÅS

Upplev vacker natur

Drönarvy över naturreservatet

Sveriges mest stadsnära naturreservat

Vänga mosse ovanifrån

Storslagen natur och ett rikt fågelliv

EN KORT BILRESA FRÅN BORÅS

Hofsnäs naturstigar

Hofsnäs naturstigar lättvandrade rundslingor i Torpanäsets naturreservat som karaktäriseras av ett lummigt landskap med gamla ekar och hagmarker. I området finns flera rast- och grillplatser utmed lederna.

Par som vandrar

FLER TIPS PÅ UPPLEVELSER

Vandra, spela frisbeegolf eller spring ett lopp

OM DU FÖREDRAR CYKEL

Sjuhäradsrundan

Njut av vinden i håret, av kulturlandskap och av en nästintill helt asfalterad cykelled på totalt 15 mil som tar dig genom kuperad natur – utan att du behöver kämpa så mycket i backarna. Sjuhäradsrundan går nämligen till största del på en gammal banvall.

VANDRING MED BARN

Kortare leder som passar små äventyrare