Vänga mosse ovanifrån

Vänga Mosse

Här möter du storlsagen natur och ett rikt fågelliv.

En knapp halvtimme från Borås ligger Vänga mosse. En naturskön och lätt vandring där en del av vandringen är tillgänglighetsanpassad och går på breda träspänger. Här finns ett rikt fågelliv och passar både familjen som vill äventyra eller de som vill uppleva en storslagen natur.

Du når Vänga Mosse på cirka 30 minuter med bil från Borås. Parkering finns, men begränsat antal platser. Du kan också åka buss (linje 582) från Borås resecentrum på 35 minuter, närmaste hållplats ligger 700 meter från leden och heter Vänga Kyrka.

NATUREN SOM ARENA

Tips på upplevelse i närheten:

Fyra surdegslimpor på bord

Besök Vänga Kvarncafé & Bageri

500 meter från vandringsleden Vänga Mosse ligger ett charmigt kvarncafé och surdegsbageri i en unik miljö med natursköna omgivningar. Det vill du inte missa!

Vandringsled Vänga Mosse

Vandringsleden är mellan 2,3 kilometer till 4,9 kilometer beroende på hur du väljer att gå. Rundslingan med start och mål vid den västra parkeringen är 2,3 kilometer och går du den plus spången fram till den östra parkeringen går du 4,9 kilomteter totalt. Leden är markerad med träskyltar med texten "Vängaleden".
Klassificering: Lätt
Tillgänglihetsanpassad: Nej, men det finns en kortare vandring på 1,8 kilometer som är tillgänglighetsanpassad. Leden går på helt flack mark och går mestadels på spänger över mossen, även en kortare sträcka på landsväg och grusväg.

STADEN SOM DESTINATION

Hitta rätt bland Borås stora utbud av upplevelser