Aktiv familj i Borås som gillar äventyr

äventyr i borås med familjen

Häng med familjen Andersson

Familjen Andersson trivs i naturen och beger sig gärna ut på äventyr så ofta de kan. Till vardags driver Jenny och Fredrik Glasögonmäster på Allégatan i Borås där de bland annat har ett stort sortiment av solglasögon och sportglasögon för den aktiva familjen inom cykel, skidor och löpning. Häng med dem på en fartfylld lördag full av aktiviteter och utflykter för den aktiva familjen!

10.30

Frukost innan äventyret

Efter frukost beger vi oss in mot stan för att köpa Café Viskans goda take away-kaffe. Sedan strosar vi en stund i den fina Stadsparken. Vintertid finns här dessutom en mysig skridskobana. Därefter tar vi en snabb sväng förbi Simple Café vid Knalleporten där barnen väljer ut några goda snacks att ta med. 

11.30

Skateboarding med familjen

13.00

Lunchpaus på familjens favorit

Gustav och Svea får bestämma lunchställe och då blir det Tugg eller Hell´s Burger – de älskar hamburgare! Men hela familjen är också förtjusta i den vietnamesiska restaurangen Qui på Hötorget. Vårt tips är att testa deras biffsallad med glasnudlar! 

Vandra med barnen på Rya åsar

14.00

Naturupplevelser med barn

Med mat i magen är vi redo för äventyr! Vi hoppar in i bilen och åker den korta sträckan upp till Rya Åsar. Det stora naturreservatet är perfekt för både korta och långa vandringar och eftersom området är kuperat kan en kort vandring ändå bli en härlig utmaning! Vi brukar parkera vid Björbostugan, men det finns även fler parkeringar längre upp i backen. Sedan tar vi oss upp för att kolla på den vackra utsikten vid Ramshulan. Det är även en fin plats att stanna till och laga mat på. Vi har ett utekök och barnens favorit är när vi gör pannkakor. Vi föräldrar steker någon god blandning med köttfärs och kål eller tillagar en värmande gulaschsoppa. 

Vandring med familjen i Borås
Mat utomhus med familjen

16.30

Multisport - ett familjeäventyr

På väg hem mot Sparsör gör vi ett stopp på Knektås multisportanläggning som ligger i närheten. Det är verkligen ett perfekt ställe för barnfamiljer! Vi har våra mountainbikes med oss och cyklar en tur på de fina stigarna. Efteråt utmanar Gustav balansen på pumptrackbanan. Tips! Ta med picknickkorgen och slå dig ner på grillplatsen. 

19.00

Digitala tapas på stan

Efter ett snabbt stopp hemma för dusch och ombyte är vi på väg in till stan igen. Vi styr kosan mot Pinchos där maten beställs och betalas via app. Det stället är toppen för barn och deras koncept med många smårätter uppskattas av både vuxna och barn. Vi beställer in en härlig blandning av bland annat fish taco, burgare, svamprisotto och sötpotatispommes. Vi avslutar med en Daimbrownie med grädde och alla är nöjda.

BORÅSAREN SOM INSPIRATION

En familj, många favoriter