Två kanoter på vatten

Paddla kajak, kanot eller SUP i Borås

Borås erbjuder flera olika typer av paddlingsupplevelser.

Ta en tur i Viskan som rinner rakt igenom staden eller i någon av alla sjöar. Här tipsar vi om var du kan hyra kajak, kanot eller SUP-bräda för ditt nästa paddlingsäventyr.

Vildland
På Vildland kan du hyra tält och kajaker för dagsturen, över natten, en helg eller en hel vecka. De har uthyrning av kajaker från Point65. Enklare kajaker för dagsturen och singel- eller dubbelkajaker för flerdagarsturen. Kajakerna hämtas ut i butik, där du har direkt åtkomst till Viskan och en mysig paddeltur eller om du vill testa nya vatten på annat håll. Du kan också hyra SUP-brädor.
Läs mer på vildland.com >

Kayakomat
Det smidiga uthyrningskonceptet, som gör
det lätt att ge sig ut på äventyr, finns nu vid Sjömarkens badplats. Du hyr enkelt och smidigt via mobilen och det är tillgängligt dygnet runt. Du kan välja mellan solokajak, tandemkajak eller SUP-bräda. Priset varierar mellan 159 kr - 349 kr och minsta hyrtid är
en timma. Du behöver tillhandahålla en
egen flytväst.
Läs mer på kakayomat.se >

Borås Camping
Här finns kanoter, trampbåtar och SUP för uthyrning på campingens Äventyrsområde. Har du lite mer vana och är lite mer vågad, ta en längre tur. Med lite lyft/hinder längs vägen, kan du paddla dig ända in till centrum. En vuxen måste alltid vara med. Glöm ej att ta med legitimation. Flytvästar finns att låna.
Läs mer på borascamping.se >

BORÅsaren som inspiration

Läs mer om Jonas Coltings SUP-äventyr

Selfie framför sup-bräda

Möt Jonas Colting

Jonas är triathlet, entreprenör, föreläsare och hälsoinspiratör. För honom är hemstaden Borås ett mecka för utomhusträning. Häng med honom en ledig dag fylld av träning (och paddeläventyr).

Almenäs
Rakt igenom Borås rinner Viskan som i norr går ihop med Öresjö.
Här ligger sommarparadiset Almenäs där du förutom att sola, bada och äta glass också kan hyra kajaker m.m. hos Verano Marina.
Håll dig uppdaterad på Verano Marinas Facebooksida >

Outdoor Support
Vill du få allt klappat och klart kan du boka ett paket för dig, dina kompisar, din familj, kollegor osv via Outdoor Support. Boka ett paket för ett äventyr med guldkant.
Läs mer på outdoorsupport.se >

STADEN SOM DESTINATION

Hitta rätt bland Borås stora utbud av upplevelser