Textile Fashion Center

Sveriges och Borås internationella centrum för textil, mode och design.

I det gamla industriområdet Simonsland, mitt i centrum, ligger Textile Fashion Center. En gång i tiden var dessa lokaler hem åt väveri, spinner, syfabrik och färgeri och trots att det var länge sedan fabriksbullret tystnade har tempot inte avstannat. I centrat blandas, möts och samarbetar studenter, forskare, innovatörer, entreprenörer, företag och besökare i en och samma miljö. En miljö där drömmar, behov och idéer är det som inspirerar, utmanar och driver hela centrat.

Arkivbild från syfabrik i Simonsland

Allt du behöver veta inför ditt besök på Textile Fashion Center

Några av aktörerna som finns i centret är Textilhögskolan, Nordiska Textilakademin, flera företag och start-ups samt Textilmuseet. Här skapas framtidens hållbgara textilier med cirkulära affärsmodeller. Forskningen är världsledande och fera av uppdragen nationella. På entréplan kan du dessutom inspireras av spännande utställningar som byts ut löpande under året.

Guidad visning av Textile Fashion Center

För dig som vill veta mer om Textile Fashion Center kan du boka en guidad visning om ca 1 timma som innehåller information och historia kring huset, guidning bland de olika verksamheterna och en kortare runda inne på Textilmuseet. För att boka skickar du en förfrågan till info@textilefashioncenter.se.

SMAKA PÅ BORÅS

Förgyll ditt besök med mat och fika

The Company i Textile Fashion Center

Ett mysigt och kärleksfullt café, en ölhall med tillbehör och en restaurang som lagar mat med hjärtat. The Company erbjuder något för alla smaker!

Fler upplevelser i Textile Fashion Center: