Exteriör Hofsnäs herrgård

Hofsnäs herrgård

Besök en historisk gård där maten står i fokus. Herrgården är känd från Birgit Th Sparres roman Gårdarna runt sjön där den har namnet Lindö.

Herrgården ligger vackert i Torpanäsets naturreservat och ramas in av Hofsnäs vackra naturstigar utmed Åsunden. Redan under 1700-talet brukade man jorden varsamt kring Hofsnäs, under århundraden skulle Hofsnäs växa till en betydelsefull gård och få en given plats på kartan.

I dag är Hofsnäs Herrgård en populär plats för allt från bröllop och konferens till afternoon tea och traditionsenligt midsommarfirande med dans runt stången. Här finns också ett mysigt pensionat i nära anslutning till herrgården med utsikt över sjön.

Buffébord med bakverk
Exteriör Hofsnäs saluhall

På en historisk gård så är det givet att maten står i fokus. Idag jobbar ägarna tillsammans med 40 lokala matproducenter för att skapa en kulinarisk resa genom Sjuhärads gårdar och natur. Här finns kafé och bistro med ett härligt utbud av av fika och maträtter inspirerade av säsongen.

I det gamla sädesmagasinet finns smakfulla produkter samlat i en liten saluhall. Perfekt för dig som vill upptäcka det lokala utbudet av allt från godis till korvar.

NATUREN SOM ARENA

Tips på fler upplevelser i närheten:

STADEN SOM DESTINATION

Hitta rätt bland Borås stora utbud av upplevelser