Exteriör Torpa Stenhus

Torpa stenhus

Känn historiens vingslag på ett av Sveriges bäst bevarade herresäten från 1500-talet.

Vackra Torpa stenhus är privatägt och har varit i samma familjs ägo sedan slutet av 1400-talet. Här får du uppleva den unika arkitekturen och ta del av slottets spännande historier. Flera spöken sägs vandra i Torpa Stenhus mörka salar….

Du kan gå på guidade slottsvisningar, titta på slottsteater eller besöka marknader. Under Medeltidsdagarna fylls Torpa Stenhus av gycklare, hantverkare, riddare och bågskyttar. Kan du inte få nog av slottet kan du övernatta i någon av de omkringliggande byggnaderna.

Känner du dig hungrig kan du även slå dig ner i Torpa Stenhus slottscafé och restaurang och njuta av god mat baserad på säsongens delikatesser och slottets hundraåriga jakttraditioner. Gården har ett eget hjorthägn så tyngdpunkten ligger ofta på vilt. I det mysiga caféet möts du av doften från både nybakta kanelbullar, kärleksmums och gräddtårtor.

missa inte att besöka

Tips på upplevelse i närheten:

Exteriör Hofsnäs herrgård

Hofsnäs herrgård

En kort bilfärd från Torpa stenhus ligger en historisk gård där maten står i fouks. Här finns café och bistro men även en saluhall - perfekt för dig som vill upptäcka det lokala utbudet av allt från godis till korvar.

STADEN SOM DESTINATION

Hitta rätt bland Borås stora utbud av upplevelser