Galleri Galej

En festlig helg för dig som älskar konst!

Helgen 9-10 september 2023 bjuder museer och gallerier i Borås upp till galej. Tio olika museer och gallerier har öppet klockan 11-16 båda dagarna och satsar på att ge dig ett riktigt festligt besök. Det bjuds på allt från särskilda utställningar och musikunderhållning till spännande erbjudanden och dryck och tilltugg.

Skyttelbuss

För att det ska vara enkelt att ta sig runt mellan de olika aktörerna har vi ordnat skyttelbussar som är gratis att åka med. Om du vill. Här finns gott om utrymme för den som har ont om tid, inte hittar eller har svårt att förflytta sig. Allt för att du ska kunna maximera och njuta av dina konstupplevelser på bästa sätt.

Tipspromenad

Vinnarna i tipspromenaden är meddelade! 🤗
Det var 27 slipsar i cylindern och den rätta raden ser ut såhär: X X X X 1 X 2 1 X X.

Det blir tipspromenad med en fråga hos varje Galleri Galej-aktör med fina priser. Tipspromenaden består av tio frågor med start och slut var du vill. Missa inte utslagsfrågan som finns på disken i Textilmuseets entré/ kassa. Lämna in din svarstalong hos valfri aktör.

Två personer står och kollar på en stor muralmålning

GRATIS GUIDNING

Fördjupa din upplevelse och följ med på guidad visning av stadens offentliga konst. En guidning som låter dig uppleva allt från små installationer till 27 meter höga muralmålningar.

ABECITA POPKONST & FOTO

Program

Här är röda mattan utrullad för dig. Det bjuds på musik, ballonger, godis och poängpromenad. Gå på introduktioner till utställningar, som har slagit besöksrekord i sommar, varje hel och halv timme. Specialpris på entré denna härliga helg är 60 kr!

📍 Herrljungagatan 15

🔗 Till Abecita Popkonst & Foto.

BORÅS KONSTMUSEUM

Program

Följ med på specialvisning 12.30 och 14.30 av utställningen Only for the Wicked med Nathalie Djurberg och Hans Berg. Passa också på att besöka museets andra pågående utställningar: Max Gustafson - Samtidspsykos! -Mentala psykbryt i en digital tid, Charlotta Hammar - Sound of Sirens, Förnimmelser av tid - verk ur samlingen. Fri entré.

📍 PA Halls Terrass 4

🔗 Till Borås Konstmuseum.

TEXTILMUSEET

Program

Här kan du uppleva museets nya utställning Ung Svensk Form. Hela helgen kan du följa med på en guidad introduktion på 15-20 minuter 11.30, 12.30 och 13.30. Vid 14.00 är det maskinvisning i deras spännande utställning Textil kraft. Fri entré hela helgen!

📍 Skaraborgsvägen 3A

🔗 Till Textilmuseet.

GALLERI REVOLT

Program

GALLERI REVOLT välkomnar dig till öppningen av JOLANTA NOWACZYKS utställning. Jolanta är på plats i galleriet hela helgen och på lördagen spelar Erik Hårdstedt live. Speltider 12.00, 13.30 samt 15.00.
Fri entré.

📍 Österlånggatan 16

🔗 Till Galleri Revolt.

GALLERI KARLENSTRÖM

Program

Här är du inbjuden till vernissagehelg av deras nya utställning med verk av Bengt Lindström (1925-2008) som var en färgsprakande konstnär. Du kan också följa med på guidad visning 13.00 båda dagarna. Fri entré.

📍 Sjunde villagatan 2

🔗 Till Galleri Karlenström.

FLAMÉNSKA GALLERIET

Program

Galleriet ger en introduktion till Vävda Rum för dig som ännu inte sett deras virtuella konstutställning i centrala Borås. På söndagen kan du också träffa Roger Svensson som avslutar sin fina utställning. Och passa på att koppla av en stund i Flaménskas fina innergård där de bjuder på dryck och tilltugg. Fri entré.

📍 Södra torget 4

🔗 Till Flaménska Galleriet.

ÅLGÅRDEN

Program

På lördagen bjuds det in till vernissage med konstnären Eric Saline. Om du har tur kanske du även lyckas tajma in när någon av medlemmarna är igång och arbetar i verkstäderna. I deras vackra trädgård visas skulpturala installationer hela helgen. Fri entré. 

📍 Ålgårdsvägen 33

🔗 Till Ålgården.

WÄRENSTAMS

Program

På Wärenstams bjuds det på visningar, bokbonanza, läskande dryck och tilltugg. Vid 12.00 och 14.00 guidar blir Bengt-Göran Johansson bland verken av Eva Hild, Sven-Erik Johansson, Roj Friberg och Hans Lannér. Samtliga besökare får en inbunden bok om framstående sjuhäradskonstnärer, en verklig bokbonanza!

📍 Herrljungagatan 15

🔗 Till Wärenstams.

ATELJÉ ALGOTSSON

Program

Det här är platsen där Boråskonstnären Adam Algotsson skapar & visar sina konstverk. Här visas även utvalda verk skapade av Adams konstnärkollegor. Varmt välkomna in. Det bjuds på livemålning och härlig stämning hela helgen. Fri entré.

📍 Flemingsgatan 3 (ingången vid sidan av Almi i samma vita huskropp)

🔗 Till Adams instagram.

ART BY ANNA KAROLINA

Program

Välkommen till en värld fylld av skaparglädje, färgstoff & fantasi. 
Allt från originalmålningar och skulpturer till designprodukter, konstnärsmaterial samt hennes böcker Skaparglädje och Joy & Art finns att se. Det blir även måleriverkstad för barn och ungdomar 4-18 år. Försvinn in i skaparbubblan en stund och måla en tavla att ta med hem. Pris 50kr/per barn, drop in i mån av plats.

📍 Skaraborgsvägen 30

🔗 Till AnnaKarolina.