Galleri Galej

En fest för dig som älskar konst!

Helgen 10-11 september bjuder museer och gallerier i Borås upp till galej. Nio olika aktörer har öppet kl 11-17 båda dagarna och satsar på att ge dig ett riktigt festligt besök. Precis som förra året har även utvalda restauranger och caféer erbjudanden för dig som blir hungrig under dagen.

Genom Borås Art Biennial, No Limit och stadens museer och gallerier har vi skapat en kulturell helhet av internationella mått - Staden som galleri. Under evenemanget Galleri Galej vill vi uppmärksamma detta lite extra. Hos medverkande aktörer kan det bjudas på en särskild utställning eller guidning dagen till ära, liksom levande musik, spännande erbjudanden, dryck och tilltugg eller något helt annat som fördjupar och förstärker din upplevelse. Öppettider är 11-17 både lördag och söndag för att du ska hinna se så mycket konst du vill.

Skyttelbuss

För att det ska vara enkelt att ta sig runt mellan de olika aktörerna har vi ordnat skyttelbussar som är gratis att åka med. Om du vill. Här finns gott om utrymme för den som har ont om tid, inte hittar eller har svårt att förflytta sig. Allt för att du ska kunna maximera och njuta av dina konstupplevelser på bästa sätt.

Tidtabell för skyttelbussarna.

Mer att uppleva

Under helgen kan besökare också uppleva trubadur och annat skoj på stan. Dessutom blir det en tipspromenad med en fråga hos varje Galleri Galej-aktör med fina priser. Tipspromenaden består av nio frågor med start och slut var du vill. Missa inte utslagsfrågan som finns på disken i Textilmuseets entré/ kassa. Lämna in din svarstalong hos valfri aktör. OBS! Vinnarna i årets tipspromenad är informerade.

1:a pris – Kroki av Lars-Gustaf Andersson (värde ca 3000 kr)
2:a pris – Grafiskt blad – Ola Dahlqvist (värde ca 2000 kr)
3:e pris – Grafiskt blad 3 st. av erkända konstnärer (värde ca 1500 kr)
4:e pris - Konstbok Sjuhäradskonstnärer (värde ca 150 kr)

Medverkande museum och gallerier

Abecita Popkonst & Foto

Två personer på Borås Konstmuseum

Borås Konstmuseum

Tre coutureklänningar på skyltdockor

Textilmuseet

Galleri Revolt

Taavla föreställande en giraff i glada färger

Galleri Karlenström

Entrén till Flaménska galleriet

Flaménska galleriet

Ålgårdens mörka tegelfasad med träd i bakgrunden

Ålgården

Wärenstams

Abstrakt målning med ett färgglatt mönster

Lars Gustaf Gallery

Två kvinnor framför statyn Bodhi i Viskan
guide pratar framför publik
Tre kvinnor dricker ett glas vin

Gå på "After Art"

Kombinera dina konstupplevelser med god mat och dryck, eller varför inte en smarrig fika. Flera av stadens restauranger och caféer deltar i Galleri Galej med erbjudanden under helgen.