Dalfestivalen

Dalfestivalen

2024-08-24
16:00
Musik
En bandbild i svartvitt.

Tre musikälskare i Dalsjöfors drömde om att anordna en festival i Folkets park. Det ledde till den första dalfestivalen i Dalsjöfors 2022. Festivalen startade för att främja musiklivet och värna om Folkets Park i Dalsjöfors som samlingspunkt. Folkets park i Dalsjöfors, som stod färdig 1912, är en historisk plats. Att förlägga Dalfestivalen här var en självklarhet!

Musiken står i fokus på festivalen, men den handlar också om mat, konst och hantverksöl.

ARTISTER 2024

Les Big Byrd
Les Big Byrd blandar sin egensinniga häxbrygd av psykedelisk rock, kraut, virvlande synthar och oemotståndliga pophookar lyckas de med konststycket att skapa något som andas frihet.

Makthaverskan
Makthaverskan slog ned som en bomb i indiesverige när de debuterade 2009. Det var länge sen något lät så oslipat och rått men samtidigt så självklart, okonstlat och ärligt. Det var bara ett gäng ungdomar, då endast 15-17 år gamla, som gjorde exakt den musiken de ville göra.

Troublemakers
Vem har sagt att man inte kan förändra världen med musik? Med en aldrig sinande energi och kompromisslösa punkhjärtan har de i mer än 40 år spelat och hyllats av sin trogna publik.

Terra
Vissa band händer direkt, tar eld och brinner ursinnigt ut till en hög aska. Terra är precis tvärtom. Spelning för spelning, låt för låt, har Sveriges bästa liveband byggt en publik vars hängivenhet ibland tar sig uttryck i ren hysteri.

Gatans Lag
Det blir fest och en glödande uppgivenhet över mänsklighetens konformitet och marknadens hänsynslöshet. Punk från Borås med Dalsjöforsbördiga Jonas på sång!

Twin Pigs
Du vill ha stök, vansinnesmelodier, fullt utvecklad psykisk ohälsa och fullt ställ. Du vill känna dig överraskad och sugen på livet igen. Då är Twin Pigs exakt det somdu letar efter och som har svaret på dina önskemål.

Toad Venom
Toad är ett gäng rökande paddor som vägrar att vara likadana som alla andra. Å ena sidan sinnesutvidgande, explosiv och ritualistisk rymdpop, å andra sidan ett vanligt rockband. Den Göteborgsbaserade sextetten gör rock’n’roll vars attityd andas kaftaner och utsvängda jeans.

Fou!
Bandsläpp! Fou! När Fou (Råttorna, Iguana Party) och Tomas Edelgård (Jävlaranamma, LongKalsong) hittade varann uppstod Fou! ochDalfestivalenhittade sitt husband. När de är installerade lägger lugnet sig; festivalen kan börja.

Information

Storgatan 71
516 30 Dalsjöfors

Köp biljett

Liknande evenemang

Loading...