Borås Konstmuseum

Borås Art Biennial 2024

2024-06-15 - 2024-09-15
Konst

Välkommen till Borås Art Biennial 2024!

Det är med stolthet som Borås Konstmuseum för åttonde gången presenterar den internationella konstbiennalen Borås Art Biennial – i år med titeln Layers, Loops, Lines och ett utforskande av tid, rum och plats. Mellan den 15 juni och 15 september får besökare ta del av storslagen och tankeväckande samtidskonst inne på Borås Konstmuseum och runt omkring i stadens offentliga rum.

Med sju framgångsrika upplagor har Borås Art Biennial (BAB) lockat stort intresse och satt staden Borås på den internationella konstkartan. Många verk har blivit en del av stadens offentliga konstsamling och profil, andra verk skapar tillfälliga spännande möten.

Under BAB 2024 bjuds besökare in till att förundras över konstverk i en mängd olika uttryck och tekniker – allt från installationer med video, ljus och ljud till muralmålningar, textila verk och skulpturer. Alla är välkomna till konstfesten – konstverken i det offentliga rummet går att se när som helst under dygnets timmar och Borås Konstmuseum har alltid fri entré. Under biennalen erbjuds kostnadsfria visningar varje lördag och söndag.

Femton medverkande konstnärer har på olika sätt fördjupat sig i biennalens tematik som sätter vår rådande omvärld i gungning och öppnar upp för alternativa, parallella eller fiktiva världar – där det kosmologiska såväl som det naturvetenskapliga och enigmatiska kan ges utrymme.

Medverkande konstnärer
Monira Al Qadiri (KW)
Christian Andersson (SE)
Hicham Berrada (FR/MA)
Mona Caron (US/CH)
Alicja Kwade (DE/PL)
Eric Magassa (SE/FR)
Thiago Martins de Melo (BR)
David Molander (SE)
Nespoon (PL)
Diana Orving (SE)
Ugo Rondinone (CH)
Heli Ryhänen (FI)
Elin Stampe (SE)
Fiete Stolte (DE)
Gê Viana (BR)

Årets biennal är curaterad av Caroline Gustafsson och Daniel Ricardo Terres och konstnärlig ledare är museichef Eva Eriksdotter.

Information

Kulturhuset, P A Halls Terrass, 504 56 Borås

Liknande evenemang

Loading...