Stora torget under stjärnhimmel

Stora torget

Stadens mittpunkt och hjärta.

Med sina stora fasader och öppna ytor är Stora torget stadens hjärta. Pampiga hus som rådhuset och den gamla Nordeabanken ger torget karaktär, och här finns dessutom levande handel där de stora kedjorna ligger vägg i vägg med lokala butiker såsom N.Y, där skandinaviskt mode samlas med etablerade internationella varumärken, och Berghs som är Borås äldsta kaffe- och tehandel.

Stora Torget binder samman många populära stråk och är en utmärkt utgångspunkt för dig som ska uppleva Borås. Sommartid blommar torget upp och blir en härlig plats för bland annat konserter och utomhusbio. Men här sker aktivitetet året om när marknader och event i alla dess former tar plats.

staden som upplevelse

Konserter på Stora torget

En bubblande sommarupplevelse

Sommartorsdagarna® har varit ett kärt inslag i Borås sedan starten 1989. År 2022 blev Sommartorsdagarna® Weekend en nystart på det folkkära evenemanget med bland annat musik och utomhusbio på Stora torget.

MAT SOM UPPLEVELSE

The Townhouse no 35

Med härlig utblick över Stora torget

Restaurangen ligger i det anrika rådhuset och är ett levande ställe från lunch till kväll och passar lika bra för en spontan AW som en god middag. Slå dig ner på den stora terrassen, där bubblar av liv under sommarhalvåret, och njut av den fina utsikten över torget.