Muralmålning i beiga och gråa färger av en figur med ett öppet hjärta

No Limit Street Art

I Borås upplever du street art i absolut världsklass.

Konströrelsen kring street art, som startade med illegala väggmålningar, har nu fått plats i det offentliga rummet till mångas stora uppskattning. I Borås är den en internationellt uppmärksammad, och ständigt växande, upplevelse tack vare street art festivalen No Limit. Under festivalen bjuds konstnärer från hela världen in för att delta i att skapa ett gigantiskt utomhusgalleri med alla former av gatukonst - från muralmålningar till skulpturer och installationer.

Festivalen såg dagens ljus första gången i september 2014 och sedan dess har succén upprepats ytterligare tre gånger med ännu större spridning på konstformerna. Under den senaste upplagan av festivalen låg fokus på svenska konstnärer.

Muralmålning av en kvinna
Två personer blickar mot en muralmålning
Muralmålning på en kvinna med ansiktsmålning
Muralmålning föreställande Alfred Nobel

Konstverken är tillgängliga för allmän beskådan dygnet runt, året om och förstärks av publika guidade vandringar under sommar och höst. Vill du upptäcka på egen hand rekommenderar vi dig att ladda ner appen "Hej Borås!". I appen finns de flesta målningarna samlade i en digital karta där du enkelt kan se var du befinner dig och var du hittar närmaste konstverk. Vill du ha en papperskarta finns den att beställa via Frontdesk som nås på 033-35 70 90 eller hej@boras.com. Papperskartan finns också att hämta på någon av våra infopoints i Kulturhuset, hotell Scandic Plaza och Borås djurpark.

Muralmålning av en kvinna
Två personer blickar mot en muralmålning
Muralmålning föreställande Alfred Nobel
Muralmålning på en kvinna med ansiktsmålning
Muralmålning

Våra favoriter

I Borås stora utomhusgalleri finns närmare 40 muralmålningar och otaliga små street art-installationer runt om i stadskärnan. Vi har listat 10 av våra favoriter som finns att uppleva året om.