VÄLKOMMEN TILL EN CIRKULÄR VÄV
AV TEXTILA AKTIVITETER I BORÅS.

Summer of textile

ANTIKRUNDAN / ISABELLE MCALLISTER
NINA SANDSTRÖM / JEAN BOSCO / EWA DOLCK
SÖMNADSKURSER / TEXTILKOLLO / WORKSHOPS UTSTÄLLNINGAR / POP-UP / SMARTA TEXTILIER
& GUIDADE TURER!

Hur kan Borås vara centrum för världsledande forskning inom allt från neurorehabilitering till möjligheten att klä sig i skog? Svaret är textil. Textil löper som en röd tråd i Borås och i sommar har du kunnat uppleva flera textila aktiviteter på Textile Fashion Center. Sommarens sista aktivitet är Antikrundan som gör nedslag i Borås den 19 augusti.

Antikrundan

Antikrundan

Det mycket populära programmet Antikrundan startar sin årliga inspelningsturné i Textile Fashion Center fredag den 19 augusti. Som vanligt värderas alla föremål som besökare tar med sig. Antikrundan ber besökare som önskar att medverka att föranmäla sig och att hålla antalet föremål till max tio för att korta ner köerna.

Textil som identitet

Det här var textilsommaren i Borås

Designern Nina Sandström
Ett vitt klädesplagg på en skyltdocka
Rullar med tyg
Vintagegurun Jean Bosco stylar en person
Textil guidning
Porträtt Isabelle McAllister

Isabelle McAllister

I juni fick Borås besök av omställningsaktivisten, föreläsaren och författaren Isabelle McAllister. Alla som ville hade möjlighet att delta i en workshop med föreläsning.

Med utgångspunkt från sin senaste bok Skavank tog Isabelle deltagarna med på en insiktsfull resa om våra konsumtionsvanor och historien bakom, där frågan ställdes varför vi blev ett massproducerande samhälle.

Under workshopen fick alla prova på att lappa och laga sina kläder med nåltovning men också hjälp med att diskutera hur man kan laga sina kläder på andra sätt.

TEXTIL SOM IDENTITET

Fler textila upplevelser i Borås

STADEN SOM DESTINATION

Hitta rätt bland Borås stora utbud av upplevelser