Textile Retreat med Nina Sandström

2022-08-20 - 2022-08-21

Var med på en två-dagars workshop med designern Nina Sandström och prova på att göra om dina plagg till din egen slow-fashion design!

Praktiskt arbete varvas med inspirerande föredrag av Nina Sandström, där får du en inblick i hur en designprocess fungerar med inslag av skiss, snitt/form, veck, draperingar, mönsterkonstruktion och mycket mer.

Under workshopen är det fokus på vackra textilier, design och återbruk. Ta med dig begagnade plagg och dekorera dem med spetsapplikationer och brodera med pärlor och paljetter. Ett tillfälle att göra dina plagg unika! Inspirerande material att smycka dina plagg med finns på plats. Ni kommer att arbeta med textila tekniker så som patchwork, applikation med gepyrspetsar och broderi/pärlbroderi. Handledning av Nina sker gemensamt och till viss del individuellt. Det är helt valfritt om du vill ha med dig din egen symaskin. Alla är välkomna, inga sömnadskunskaper krävs.

Var: Textile Fashion Center i Borås
Datum/tid: 20-21 augusti kl 09.00-17.00
Antal platser: 15 personer
OSA: 10 augusti
Pris: 3500kr/pers inklusive fika vid två tillfällen

Om kursledaren Nina
Nina Sandström är textilkonstnär och kostymdesigner inom film, teater och opera som älskar broderi och patchwork. Hon vill sprida lyckan av kreativt skapande och inspirera till återbruk och kreativt skapande.

Kontaktuppgifter

Nina Sandström

Skaraborgsvägen 3A

Boka