Bruket i Wiared

Brukets julbord

2023-11-30 - 2023-12-16
Högtid
Ett dukat julbord.

Snart står Bruket i Wiared i en gnistrande vinterskrud och det nalkas en stämningsfull och förtrollande jul på gården! Tillsammans med Patrik och Katja Palmdahl, som medverkat i ”Kockarnas kamp” och gett ut flertalet kokböcker, presenteras med stolthet Brukets julbord 2023 ❤️

Med inspiration från när och fjärran fylls köket av en värmande matkultur, berusande dofter och ett vimmel av färgrika kryddor. Ett av världens mest mångfacetterade kök har flyttat in på Bruket i Wiared.

Möt Marocko
Du bjuds på en spännande matresa där kulinariska läckerheter från ett fjärran land ackompanjeras av det svenska och traditionella julbordet. Från de livliga marknaderna hämtas inspiration av smakrika och juliga kryddor och frukter som länge varit en del av vårt kök. Doften av saffran och kanel, hettan från ingefära och chili, sötman från dadlar, fikon och russin kommer göra julen extra speciell.

En upplevelse för alla sinnen
Kvällen startar med mingel i trädgården till juliga toner framförda av kvällens värdar, för att sedan fortsätta in i villan eller kostallet. På vackert dukade bord väntar utvalda smårätter som med fördel avnjutes med en fruktigt förförisk drink. Lite senare bjuds du till en mångfacetterad julbuffé med både sill, ägg och lax. Det blir julskinka fast på ett nytt vis, och självklart köttbullar och korvar. Det blir också många härliga gröna rätter på bordet och på spisen puttrar det småvarma.

Middagen avrundas med ett dignande dessertbord med allt från små spröda honungssöta bakverk till kryddigt julris. Varje kväll har sin unika upplevelse med musikglädje, underhållning, värme och kärlek.

Villan
En härlig hemma-hos-upplevelse i den vackra villan där ett magnifikt julbord dukas upp mitt i husets hjärta: den stora köksön! I villan erbjuds cirka 45 platser på entréplan samt 30 platser en våning ner i vinkällaren.
Vid större sällskap eller företag kan hela villan med tillhörande vinkällare bokas i sin helhet för cirka 75 personer.

Tid i villan: 18.30. Välkomstdrink i trädgården.
Boka här.

Kostallet & Orangeriet
Kostallet erbjuder en varm och härlig julbordsatomsfär för upp till 50 personer. I hjärtat av stallet möts du av ett rustikt, pampigt och gediget julbord med tillhörande dessertbord. I Orangeriet alldeles intill bjuder man för tredje året i rad in till dukade bord bland fårskinnfällar och granar för upp till 55 gäster.  Det är en magisk julatmosfär där endast de skira industrifönstren skiljer ute från inne. Takvärmen är igång men vid en kall vinter rekommenderas ett par extra långkallingar under finklänningen och en kofta på axlarna.

Vid större sällskap eller företag kan hela ytan med kostall samt orangeri bokas för cirka 105 personer.

Tider: 19.00. Välkomstdrink i trädgården.
Boka här.

Pris & sittningar
I priset ingår parkering, garderob och en värmande fördrink i trädgården innan ni sätter er till bords. Där avnjuts flera små rätter att dela vid bordet följt av kvällens dignande julbord och dessertbord samt kaffe. Varje kväll bjuder på sin egna guldkant av underhållning, livemusik och stämning.

‣ Onsdag, torsdag och lördag: 1295 kr/stol (alla åldrar)
‣ Fredag: 1395 kr/stol (alla åldrar)

Bokningsinformation
Boka julbord i Villan här: https://secure.tickster.com/sv/2bl5mzckwl19l0r/selectevent
Boka julbord i Kostallet och Orangeriet här https://secure.tickster.com/sv/2bl5mzckwl19l0r/selectevent

Företag och större grupper kan boka via:
☎️ 033 200 250
💌 bruket@wiared.se
Villan & Vinkällaren: ca 75 platser
Kostallet & Orangeriet: ca 105 platser

Information

Gamla Ryssnäsvägen 1
504 64 Borås

Boka julbord

Liknande evenemang

Loading...