En kvinna med blont hår står och håller i en antik barnvagn och ett leksaksflygplan
Antikrundan

Antikrundan i Borås - frågor och svar

Antikrundan i Borås - frågor och svar

Fredagen den 19 augusti är Antikrundan i Borås för inspelning av den kommande säsongens program. Planerar du att komma? Här hittar du information inför dagen så som anmälan, hålltider och parkeringsmöjligheter.

Hur gör jag om jag vill få ett föremål värderat?

Varmt välkommen till Textile Fashion Centers innergård, Skaraborgsvägen 3D. Ingen föranmälan krävs. Max tio föremål per besökare. Antikrundan värderar allt utom frimärken, mynt och musikinstrument.

Vilka hålltider gäller?

Inspelningen startar kl 10.00 och avslutas ca kl 18.00.

Var ligger Textile Fashion Center?

Adressen är Textile Fashion Center, Skaraborgsvägen 3D. Inspelningen sker utomhus på centrats innergård.

När kan jag börja köa?

Det är tillåtet att börja köa när du vill. De mest entusiastiska besökarna börjar köa några timmar innan inspelningen börjar. Ta gärna med vatten, fika, mellanmål eller dylikt då väntan kan bli lång. 

Var kan jag äta och dricka?

Inne på Textile Fashion Center huserar restaurangen The Food Company och caféet The Coffee Company. Restaurangen har lunchöppet kl 11.30-15.00 (se lunchmeny här) och caféet har öppet kl 11.00 till minst kl 16.00. Ett stenkast från centrat hittar du ett flertal restauranger och caféer, bland annat på Hötorget och på Sandwalls plats.

Plats för möjlig lämning och hämtning av föremål?

Det finns möjlighet att parkera en kort stund för att lämna och/eller hämta föremål på parkeringen i början av Magasinsgatan, mitt emot Magasinsgatan 1. Skyltar finns på markerade p-platser. Se karta här.

Var kan jag parkera?

Det finns parkeringsmöjligheter i närområdet, bland annat Olovsholmsgatan vid Högskolan i Borås samt Verkmästaren och Gjutaren på Magasinsgatan. Du hittar information om parkeringar och parkeringsavgifter på parkeringboras.se. En rekommendation är dock att om möjligt undvika att komma med bil. 

När sänds Antikrundan på SVT?

Nästa säsong av Antikrundan sänds 2023. Det blir två heltimmesprogram från varje ort. Borås inleder.

Fler funderingar?

Kontakta Frontdesk på Textile Fashion Center. Mail: info@textilefashioncenter.se. Tel: 033-255 455.

Soljus på Textile Fashion Center

Mer om Textile Fashion Center

Sveriges och Borås internationella centrum för mode, textil och design.

I centrum för framtiden står Textile Fashion Center – en plats för upplevelser, lärande och drömmar. Här sker spjutspetsforskning, här formas start-ups, här utbildas proffs, här kan entusiaster mötas i sin hobby, se utställningar och delta i evenemang.